Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok ! Nevezetes szorzatokat hogyan kell kiszámolni ? Csatoltam képet hozzá. Köszönöm a segítségedet:)

Főoldal » Középiskola » Matematika
511
Küldom a képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Általánosan: (a-b)*(a+b)=a^2-b^2 (mindenhol ez kell 1135-ben)

1135
a, 9a^2-25
b, 64x^2-49
c, 16b^2-4x^2
d, 36a^2-25b^2
e, 25c^2-9y^2
f, 25a^6-1
g,9d^4-64
h, itt is használható a képlet, mert az összeadás kommutatív: (9x^2+2y)=(2y+9x^2)
4y^2-81x^4
0

1136
a, (3a-1)^2-(2a+3)(2a-3)+(a+2)^2=(3a-1)^2-(4a^2-9)+(a+2)^2=6a^2-2a+14
b, 16x^2-9-(3x+2)^2+(x-7)^2=8x^2-26x+36
c, (5x+4)^2-(3x-4)^2-(4x^2-9)=12x^2+64x+9
d, (x-5)^2-(4x^2-25)+(3x+1)^2-(2x-1)^2=2x^2+50
e, (4b-5)^2+3*(16-b^2)-(2b+4)^2-(4b-3)^2=-7b^2-32b+48
f, 2(5x+1)^2-3(16x^2-1)-2(x-4)^2-(3x+2)^2=-9x^2+24x-31

Ezek a megoldások. (Ha nem néztem félre semmit.)
0