Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
658
Egy nagyobb teljesítményű traktor 4 óra szánt fel 8 hektár földet egy kisebb teljesítményű traktor 8 óra alatt szánt fel 8 hektár földet. Mennyi idő alatt számítják fel együtt a 8 hektár földet?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Egy nagyobb teljesítményű traktor 4 óra alatt szánt fel 8 hektár földet, egy kisebb teljesítményű traktor 8 óra alatt szánt fel 8 hektár földet. Mennyi idő alatt szántják fel együtt a 8 hektár földet?

egyik: x idő alatt: x/4
másik: x idő alatt: x/8

x/4+x/8= 1 / X 32
8x+4x= 32
12 x= 32/:12
x= 2,6

Ellenőrzés:

2,6/8 = 1,3/4
2,6/4 + 1,3/4 = kb. 4/4= 1

2,6 h=156 min

Kb 2,6 óra alatt szántják fel együtt a 8 hektár földet.


2