Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Matematika gyakorló feladatok Egyenes és fordított arányosság

63
Küldöm a képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

a; pont: 1 embernek jutna 1,5 pizza, akkor 6 embernek hatszor annyi jut, azaz: 6×1,5= 9 pizza jut;
b; pont: 10 percre jut 2 km, így 15 percre: (15/10)×2 = 3 km fog jutni (egyenes arányosság);
c; pont: 1 csap 24(=12×2) perc alatt tölti meg, ezért 3 csap (24/3) = 8 perc alatt fogja megtölteni a kádat;
d; pont: 100 km/h-val (80/100)×1 = 0,8 óra =0,8×60 perc = 48 perc alatt érünk célba;
e; pont: (5/2)×180 Ft lesz = 450 Ft-ba kerül 5 darab pogácsa (megint ez egyenes arányosság lesz);
f; pont: 6 nap alatt épp 6 tábla csoki fogy el, akkor 3 nap alatt 3 tábla csoki fog elfogyni, így hat tábla 2 napig lesz elég, ha 1 nap alatt megeszünk 3 táblát belőle!

Remélem érthetőek voltak a leírások, levezetések!
Üdv.: Ármós Csaba Debrecenből (45 éves vegyipari technikus)
0