Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika gyakorló feladatok Egyenes és fordított arányosság

Főoldal » Középiskola » Matematika
774
Küldöm a képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

a; pont: 1 embernek jutna 1,5 pizza, akkor 6 embernek hatszor annyi jut, azaz: 6×1,5= 9 pizza jut;
b; pont: 10 percre jut 2 km, így 15 percre: (15/10)×2 = 3 km fog jutni (egyenes arányosság);
c; pont: 1 csap 24(=12×2) perc alatt tölti meg, ezért 3 csap (24/3) = 8 perc alatt fogja megtölteni a kádat;
d; pont: 100 km/h-val (80/100)×1 = 0,8 óra =0,8×60 perc = 48 perc alatt érünk célba;
e; pont: (5/2)×180 Ft lesz = 450 Ft-ba kerül 5 darab pogácsa (megint ez egyenes arányosság lesz);
f; pont: 6 nap alatt épp 6 tábla csoki fogy el, akkor 3 nap alatt 3 tábla csoki fog elfogyni, így hat tábla 2 napig lesz elég, ha 1 nap alatt megeszünk 3 táblát belőle! :)

Remélem érthetőek voltak a leírások, levezetések! :)
Üdv.: Ármós Csaba Debrecenből (45 éves vegyipari technikus)
0