Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hatványozás Matematika gyakorló feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
486
Küldöm a képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a,

= `a^((7*3)+(4*5))` = `a^(20+21)` = `a^(41)`

b,

= `x^((2*2*3)+(3*2*4))` = `x^(12+24)` = `x^(36)`

c,

= `x^((3*5)+8-(4*3))` = `x^(15+8-12)` = `x^(11)`

d,

= `b^((2*6)+5-(3*4+2*2))` = `b^(17-16)` = `b`

e,

= `x^((4*4)+(5*5)-(3*3+3*2))` = `x^(16+25-(9+6))` = `x^(41-15)` = `x^(26)`

f, csoportosítjuk alaponként

= `((a^(3*4)*a^3)/(a^(4*2)*a^3))*(b^4*b^(2*3))/(b^(2*2)*b^3)` = `a^(12+3-(8+3))*b^(4+6-(4+3))` = `a^4*b^3`
2