Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika gyakorló feladatok.. ha tudnátok segíteni ebben a feladatban , ha le tudná valaki írni hogy hogyan kell kiszámítani a hőmérsékletet azt megköszönném ... kérlek segíts:-):-)

Főoldal » Középiskola » Matematika
401
Küldöm a képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Átlag: összeadod és elosztod a mérések számával:

`bar(T)` = `(13.1+14.4+16.8+20.7+20.7)/5` = 17,14 °C

Hibák átlaga: annyi a különbség, hogy a hiba az az eltérés az átlagtól (vagy a mérési eredményektől), itt abszolútértékekkel számolunk (abszolút hiba).

a hibák átlaga = `(2+1+2+0+3)/5` = 1,6

terjedelem: a legkisebb és a legnagyobb közötti különbség:

terjedelem: 2-(-3) = 5.
1