Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika gyakorló feladatok.. ha tudnátok akkor segítsetek már kérlek:-):-)

Főoldal » Középiskola » Matematika
441
Küldöm a képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A feladat a háromszög-egyenlőtlenségről szól.

A,
Létezik mivel bármely 2 oldal hosszának összege nagyobb a harmadiknál.

B,
0,22cm 3,4 cm és 7 cm az oldalak hossza.
0,22+3,4<7, tehát nem létezik ilyen háromszög.

C,
Legyen b=1, ekkor a=2 és c=1.
Ilyen háromszög sincs, mivel 1+1 nem nagyobb, mint 2.

A háromszög-egyenlőtlenség miatt a haramdik oldal csak 10cm lehet (mivel 4 vagy 10 közül kell választani).

Utolsó:
Ezek a lehetőségek:
6,10,5
6,10,6
6,10,7
6,10,8
6,10,9
6,10,10
6,10,11
6,10,12
6,10,13
6,10,14
6,10,15
11 darab van.
Módosítva: 5 éve
0