Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Poliizoprén

Főoldal » Középiskola » Kémia
419
Csatoltam a képet. (4es feladat a) pont)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
4,

a,

250 kg izoprén 15%-a nem, de 100-15=85%-a polimerizál, vagyis `250*0.85` = 212,5 kg izoprén polimerizál, ugyanennyi poliizoprén keletkezik.

b,

`M_(C_5H_8)` = 68 `g/(mol)`

`M_("polimer")` = `n*M_(C_5H_8)` = 170000 `g/(mol)`

n = `170000/68` = 2500 a poliizoprén polimerizációs foka.
0