Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Polibutadién móltömege

Főoldal » Középiskola » Kémia
456
Adott a polibutadién molekulaképlete: (C₄H₆)n.
a) Mennyi a Buna kaucsuk móltömege, ha a polimerizációs foka 1200?
b) Számítsd ki a Buna kaucsuk százalékos összetételét.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`M_(C_4H_6)` = 54 `g/(mol)`

`M_("buna")` = `1200*M_(C_4H_6)` = `1200*54` = 64 800 `g/(mol)`

b,

54 g butadiénben van 48 g szén

100 g butadiénben van `100/54*48` = `88.dot(8)` % szenet és `100-88.dot(8)=11.dot(1)` % hidrogént tartalmaz.
0