Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS MATEK

Főoldal » Középiskola » Matematika
452
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Van x alma és 323-x db körte.

A rothadás után az almák száma lett `x*(1-p/100)`

Az összes gyümölcsök száma pedig `323*(1-p/(17*100))`.

A körték száma nem változott. (323-x)

Felírható egyenlet:

`x*(1-p/100)+323-x=323*(1-p/(17*100))`

`x-((xp)/100)+323-x=323-(323p)/1700`

`x-(xp)/100-x=-(323p)/1700` (=`(19p)/100`)

`-xp = -19p` (Ha p `ne` 0, akkor oszthatunk vele)

x = 19

323-x = 323-19 = 304 a körték száma.
2