Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kincses Sziget

396
Valaki letudná írni a Kincses Sziget tartalmát részletesen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Irodalom

Válaszok

1
Szia!

Jim Hawkins fiatal fiú, aki anyjával egy fogadót üzemeltet. Egy nap megszáll náluk egy bizonyos Billy Bones kapitány, aki valami nagy ládát cipel magával. Náluk is marad, de egy nap megjelenik pár régi matróztársa, és bunyóba keveredik Bones-zal, aminek végén Bones infarktust kap, de utolsó szavaival Jimre bízza a ládáját. A matrózok elmenekülne. Bones és a matrózok együtt szolgáltak Flint kapitány alatt kalózként.

A csomagban megtalálják Flint naplóját, meg egy sziget térképét, ahol Flint az összezsákmányolt aranyat rejtette. Így aztán a földesúr, a doktor, meg Jim hajóra szállnak, csak nincs hozzá elég legénység, így a kikötőbenj felfogadják Long John Silvert szakácsnak, aki segít a maradék legénység toborzásában. Útrakellnek, csakhogy Long John Silver a saját embereit toboroztatta be a legénységbe, akik szintén Silverrel együtt Flint legénységébe tartoztak, megtudják, hova lesz a menet, és a szigethez érve fellázadnak, mivel maguknak akarják a kincset.

Aztán történik egy két dolog, találnak egy túlélőt a szigeten, végülis Silvert elkapják, és megtalálják a kincset, de hazafelé menet Silver megszökik a csónakkal meg a kincs egy részével.
1