Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pozitiv oszto

Főoldal » Középiskola » Matematika
1036
Hány pozitív osztója van 1350-nek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
felbontod prímtényezőkre:

1350 = `2^1*3^3*5^2`

Az osztóinak száma:

A kitevőkhöz hozzáadsz egyet és azokat összeszorzod:

`(1+1)*(3+1)*(2+1)` = `2*4*3` = 24

Az 1350-nek 24 osztója van.
1