Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitség

Főoldal » Általános iskola » Matematika
416
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1,

7a-b = `7*(-3)-5` = `-21-5` = -26

`2a*(-b)` = `2*(-3)*(-5)` = 30

`a^3` = `(-3)^3` = -27

2,

`-5(a+0.5)-2(3-a)` = `-5a-2.5-6+2a` = -3a-8,5

Ha a = 5, akkor:

`-3*5-8.5` = -15-8,5 = -23,5

Ha a = -2, akkor:

`(-3)*(-2)-8.5` = 6-8,5 = -2,5


3,

4(x-3)+5 = x-13 /zárójelbontás

4x-12+5 = x-13 /összevonás

4x-7 = x-13 /-x

3x-7 = -13 /+7

3x = -6 /:3

x = -2

Ellenőrzés:

4(-2-3)+5 = -2-13

`4*(-5)+5` = -15

-20+5 = -15

-15 = -15


4,

2x+5 `le` 4x-7 /-2x

5 `le` 2x-7 /+7

12 `le` 2x /:2

6 `le` x

x `ge` 6

Ábra
0