Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számolás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
433
Ha elmagyarázzátok is jo.köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1, D; Bármely két oldal összege nagyobb kell, hogy legyen, mint a 3. oldal.

2,

a, 180-(60+70) = 50°

b, 180-(120+50) = 10°

c, 180-(30+60) = 90°

3,

a = 35 cm

b = 2,6 dm = 26 cm

c = 460 mm = 46 cm

K = a+b+c = 35+26+46 = 107 cm

4,

Egy n oldalú sokszög esetén n-3 átló húzható egy csúcsból (saját magához és a két szomszédos csúcshoz nem húzható).

Ötszögnél 2, hatszögnél 3, nyolcszögnél 5.

Mindez csak a konvex sokszögekre érvényes.
0