Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számolás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
514
Primtényezős alak segítségével határozd meg a számok legnagyobb közös osztójátés a legkisebb közös többszörösét

(60;72)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
60 = `2^2*3*5`

72 = `2^3*3^2`

(60;72) = `2^2*3` = 12

[60;72] = `2^3*3^2*5` = 360

Ellenőrzés:

`(60;72)*[60;72]` = 60*72 = 12*360 = 4320
0