Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

2016-os felvételi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
725
Sziasztok! Ez nem hazi hanem a 2016-os felveteli lap 10-es feladata amit nem értek. Ha valaki erti kerem segítsen! Egyik alkalommal Peti, Dani és Balázs abban versenyeztek, hogy ki tud hosszabb időn át
függeszkedni a bordásfalon. Az időt egymás után mérték.
Hárman összesen 3 perc híján negyed órát függeszkedtek.
Peti 16 másodperccel tovább bírta, mint Dani.
Balázs kétszer annyi ideig bírta, mint Dani.
a) Hány percen át függeszkedtek összesen a fiúk? .......................... percen át
b) Hány másodperc ez? ........... másodperc
c) Hány másodpercen át függeszkedtek külön-külön?
Dani ........................................ másodpercen át függeszkedett.
Peti .......................................... másodpercen át függeszkedett.
Balázs ..................................... másodpercen át függeszkedett.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Három perc híján negyed óra az 15-3 = 12 perc. (ami `12*60`=720 másodperc)

Dani bírta x másodpercig, Balázs bírta 2x másodpercig, Peti pedig x+16 másodpercig.

Összesen x+2x+(x+16) = 4x+16 = 720

4x = 720-16 = 704

x = `704/4` = 176

Dani 176 másodpercig, Balázs `2*176`=352 másodpercig, Peti pedig 176+16 = 192 másodpercig függeszkedett.
1