Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek, 7 osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1140
Két természetes szám aránya 2:3, a nagyobb szám a 24. Számítsd ki a kisebb számot!
(köszönöm a segítséget! )
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Akkor a két szám aránya 2x:3x.

Ha 3x = 24, akkor mennyi 2x?

3x = 24

x = 8

2x = 16 ; ez a kisebbik szám.
2