Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segít

351
valaki tud mondani egy olyan weboldalt amin tudok gyorsan angolul tanulni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Idegen nyelv

Válaszok

2
Szia! Egy olyat nem tudok mondani (főleg weboldalt), ami mindenkinek jó és mindenre, mert egyéntől függ mi használ. Ezek hasznosak lehetnek, akár több használata egyszerre:

-Szalai Nóra: 5 perc angol: sok mindent találhatsz, ez egy weboldal:
https://www.5percangol.hu/

-nézhetsz youtube videókat, filmeket, esetleg kedvenc régebbi mesédet akármit, ami érdekel angolul. Közben a szavak is rögzülnek a témáról. Az angolokon -általában- automatikusan van szöveg, vissza tudod tekerni, le tudod lassítani ha szükséges.

-könyvtárban kereshetsz angol könyveket, amiket olvashatsz

-beszélhetsz másokkal angolul, kérd meg az egyik barátod/családtagod, hogy most akkor beszéljetek angolul (akár Hunglish-ul ami megy angolul azt úgy, ami nem az magyarul)

-unalmas perceidben elmondhatod magadnak mi történik körülötted, mit csinálsz éppen. Ami nem megy megkeresheted szótárban, vagy ha nincs rá lehetőséged kiegészítheted magyarul. Ugyan így a körülötted lévő tárgyakkal is.

-ha van rá lehetőséged, akkor az általad használt okoseszközök nyelvét is angolra állíthatod


Alkalmazások:

-a Duolingo is egy elég népszerű megoldás, de szerintem egy bizonyos színt után nem sokat tud tanítani, főleg nyelvtani magyarázatok nélkül. Ettől függetlenül nem akarlak róla lebeszélni, minden szó amit angolul látsz csak segíthet, az anyanyelvet is valahogy így tanultuk.

-ELSA speak: amerikai angol kiejtést fejleszti

-Xeropan

-Slowly: Fogalmazási és szövegértési képességeket nagy mértékben segíti, az önbizalommal együtt. Nem csak anyanyelvi beszélők vannak, ezért nem kell azon izgulnod, hogy mi van ha elrontod, mert ők is megteszik. Nagy löketet adott abban, hogy merjek beszélni/írni angolul. Közben új barátokat is szerezhetsz.

-Learn English Grammar (lila-sárga logó): nyelvtani részt segít rendbetenni

-Learn Language With Music/Lyrics Training: dalok hallgatása közben kell beírni a kihagyott szavakat a dalszövegbe. Alkalmazás is van telefonra, de itt is elérheted:
https://lyricstraining.com/

-Ez is segíthet szövegértésben: https://www.newsinlevels.com/
2

Szia !
Én itt tanultam , nekem nagyon sokat segített
https://www.mondly.com
0