Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ezt az 5 feladatot megtudna oldani nekem valaki? nem hosszuak de en nem ertem?! Pontos megoldast mindeniknel kerhetnek ?

Főoldal » Középiskola » Matematika
759
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

5
1) Mivel minden oldal ismert, ezért BC oldalra (azért erre, mert ez a leghosszabb oldal, ezért ezzel szemközt van a legnagyobb szög) felírhatod a koszinusz tételt. Azt átrendezed cos(alfa)-ára, és abból vissza tudod keresni a szöget.
Módosítva: 9 éve
1

2) Itt a szinusz tételt lehet alkalmazni: AB/10 = sin45°/sin60°
Ha ezt átrenezed, akkor megvan az AB hossza.
1

3) Ez megint a 2)-es.
0

4) A területet kell felhasználni, ugyanis a BC és AB oldalak szomszédosak és ismert a közrezárt szögük és erre van egy területképlet.

Ezért ezt lehet felírni: 6*8*sinβ/2 = 24

Ha ezt átrendezed, akkor meglesz a szög is. Viszont mivel a 3. oldalt nem tudjuk, ezért nem zárhatjuk ki a tompaszöget sem. Szóval 2 megoldást kell írnod, a 2. az a 180°-β lesz, mert annak ugyanaz a szinusza.
1

5) Van egy általános összefüggés egy kör sugara, a kerületi szöge és a húrja között, erről részletesen itt írnak: http://www.bethlen.hu/matek/Mathist/Forras/Sugar_hur_keruleti_szog.htm

Ezt tudjuk felhasználni, így fel lehet írni ezt: r = 8/2sin30°
Módosítva: 9 éve
1