Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség!!!!

Főoldal » Középiskola » Kémia
1487
2. Hány g CO2 keletkezik 220g propán égése során?
3. tömeg %-os H tartalom?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
M(propán)=44g/mol
M(CO2)=44g/mol
C3H8 + 5O2 --------> 3CO2 + 4H2O
1mol--3mol
44g---->132g
220g------>xg
x=220*132/44 x=660g
1