Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika (sürgős)

Főoldal » Középiskola » Fizika
477
Egy 100g tömegű nyilvesszőt függőlegesen fellövünk.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
2,

a, Ha 6 s műlva ér vissza, akkor 3 s-ig ment felfelé és 3 s-ig lefelé.

s = `g/2*t^2` = `10/2*3^2` = 45 m magasra repül.

b, `E_h` = `m*g*s` = `0.1*10*45` = 45 J

c, v = `g*t` = `10*3` = 30 `m/s`

d, `E_h` = `E_m` = `F*h`

h = `E_h/F` = `45/450` = 0,1 m ; 10 cm mélyen hatol a céltáblába.
1