Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika (sürgős)

Főoldal » Középiskola » Fizika
623
A feladat a képen, kérlek segítsetek!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A centripetális erő és a gravitációs erő ha egyenlő, akkor áll fenn az egyensúly.

`F_g` = `m*g`

`F_(cp)` = `mu*m*v^2*r`

v = `2*r*pi*n`

`F_(cp)` = `mu*m*(2*r*pi*n)^2/r`

`cancel(m)*g` = `mu*cancel(m)*4*r*pi^2*n^2`

`n= root()(g/(mu*r))/(2*pi)` = `root()(10/(0.25*1))/(2*3.14)` = 1 `1/s` (de az ott van a feladat alatt)
1