Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térfogat 16/6

Főoldal » Középiskola » Matematika
677
Egy henger alakú pohár térfogata fél liter. A pohár alja az asztalon lévő 8cm átmérőjű korongot éppen lefedi. Milyen magas a pohár?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
d = 8 cm

V = 500 `cm^3`

V = `(d^2*pi)/4*m`

m = `(4*V)/(d^2*pi)` = `(4*500)/(8^2*3.14)` = 9,95 cm magas a pohár.
0