Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria megcsavarva 14/4

Főoldal » Középiskola » Matematika
521
Téglatest legrövidebb éle 3cm. A leghoszabb ennek a háromszorosa. A harmadik él ennek a kettőnek az átlaga.Határozza meg a téglatest felszínét és térfogatát.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a = 3 cm

b = `3*3` = 9 cm

c = `(3+9)/2` = 6 cm

A = `2*(ab+ac+bc)` = `2*(3*9+6*9+3*6)` = 198 `cm^2`

V = abc = `3*6*9` = 162 `cm^3`.
1