Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyszerűbb alak 13/6

Főoldal » Középiskola » Matematika
651
Hozza egyszerűbb alakra az alábbi kifejezést (a+2)²-3(a+2)(a-2)=
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
(a+2)²-3(a+2)(a-2)= `a^2+4a+4-3(a^2-4)` = `a^2-4a+4-3a^2+12` = `-2a^2+4a+16` = `-2(a^2-2a-8)`

ha eddig nem elég, még teljes négyzetté is alakíthatjuk a kifejezést:

= `-2(a-1)^2+18`
1