Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számolós 13/4

Főoldal » Középiskola » Matematika
738
Egy könyvesszekrény nyolc polca közül a legfelsőn 35könyv van,és minden további polcon 4-gyel több,mint a felette lévőn. Hány könyv van ebben a könyves szekrényben?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Számtani sorozat:

`a_1` = 35

d = 4

`a_8` = `a_1+7d` = `35+7*4` = 63

`S_8` = `(a_1+a_8)*8/2` = `(35+63)*4` = 392 könyv van a könyvespolcon.
0