Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletet 12/6

Főoldal » Középiskola » Matematika
568
Oldja meg a következő egyenletet a valós számok halmazán (3x-4)²-(6x-7)²=0
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
(3x-4)²-(6x-7)²=0

felbontjuk a zárőjeleket

`9x^2-24x+16-36x^2+84x-49=0`

összevonunk

`-27x^2+60x-33=0` /:(-3)

`9x^2-20x+11=0`

Megoldóképlet:

`x_(1,2)` = `(20 pmroot()(20^2-4*9*11))/(2*9)` = `(20 pm 2)/18`

`x_1` = 1

`x_2` = `11/9`
1