Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kamat 12/4

Főoldal » Középiskola » Matematika
501
Egy bank 8%-os kamatot ad évente.Mennyi pénzt tegyünk be,hogy 10év mulva 2millió forintunk legyen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A felírható egyenlet:

`x*(1+8/100)^(10)` = 2.000.000

x = `2000000/(1.08^10)` = 926.387 Ft-ot kell betenni.
0