Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet 11/6

Főoldal » Középiskola » Matematika
633
Írja fel annak az egyenesnek az egyenletét amely átmegy A(2;1)ponton,és párhuzamosan a 2x+3y=6 egyenletű egyenessel
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

Az egyenes egyenlete:

2x + 3y = 6

y = `-2/3*x+2`

A keresett egyenes meredeksége is `-2/3`.

Az adott pontot behelyettesítjük az egyenes általános egyenletébe:

`y = mx+b`

`1=-2/3*2+b`

`3/3=-4/3+b`

b = `7/3`

A keresett egyenes egyenlete:

`y = -2/3*x+7/3`

vagy átalakítva:

2x+3y=7

ábra
0