Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvény 11/2

Főoldal » Középiskola » Matematika
384
Ábrázolja és jellemezze az f(x):R→R; x→|x| függvényt
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

`f(x)=|x|`

Értelmezési tartomány: `x in RR`

Értékkészlet: `f(x) in RR`; `f(x) ge 0`

Monotonitás:

Ha `x lt 0`, akkor szigorúan monoton csökkenő

Ha `x gt 0`, akkor szigorúan monoton növekvő.

Szélsőérték:

Minimum a (0;0) pontban.

Zérushely: x = 0.

Korlátosság: Alulról korlátos, K = 0.

Paritás: páros

Periodicitás: nem periodikus

Folytonosság: folytonos
0