Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Cosinus 11/4

Főoldal » Középiskola » Matematika
464
Oldja meg az alábbi egyenletet a valós számok halmazán: cos²x-1=0
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

`cos^2 x-1 = 0` / +1

`cos^2 x = 1` (gyökvonás)

I. cos x = 1

`x_1` = `2*k*pi`

II. cos x = -1

`x_2` = `pi + 2*k*pi`

A megoldás:

x = `k*pi`; ahol `k in ZZ`.
0