Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Körcikk 10/6

Főoldal » Középiskola » Matematika
417
Határozza meg egy 15cm sugarú körben egy 120⁰-os központi szöghöz tartozó körcikk területét.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A körcikk területe:

`T_(körcikk)` = `r^2*pi*alpha/360` = `15^2*3.14*120/360` = 235,6 `cm^2`
0