Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet 10/5

Főoldal » Középiskola » Matematika
828
oldja meg az alábbi egyenletet a valós számok halmazán √x²-4x+4=x+2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`root()(x^2-4x+4)` = x+2

`root()((x-2)^2)` = x+2

|x-2| = x+2

I. Ha `x ge 2`, akkor

x-2 = x+2

Nincs megoldás

II. Ha `x le` 2, akkor

-x+2 = x+2 /+x-2

2x = 0

x = 0

Megoldás: x = 0.
0