Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűségszámítás 10/4

Főoldal » Középiskola » Matematika
399
Egy dobozban 3 kék,5piros,2sárga golyó van.Véletlenszerűen kihúzunk egy golyót. Mekkora annak a valószínűsége hogy nem sárga golyt húzunk ki?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Összes esetek száma: 3+5+2 = 10

Kedvező esetek száma: 3+5 = 8

A valószínűség: `("kedvező esetek")/("összes eset")`

P = `8/10` = 0,8 (80 %)
0