Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valósziűségszámítás 8/5

Főoldal » Középiskola » Matematika
567
Egy osztályba 28 lány jár.Közülük heten járnak kosarazni,tizen teniszezni,három lány pedig kosarazni és teniszezni is jár. Ha véletlenszerűen kiválasztunk egy lányt az osztályból,mekkora a valószínűsége hogy egyik sportra jár?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ahogy az ábrán látható, a lányok fele sportol (4+3+7=14 fő), így a valószínűség:

P = `14/28` = `1/2` = 0,5 (50 %)
0