Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logaritmus

Főoldal » Középiskola » Matematika
396
Oldja meg a log₃(x-1)=1 egyenletet a valós számok halmazán
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

`log_3 (x-1)=1`

Felt: x `gt` 1

`3^1` = x-1 /+1

x = 4

Ell:

`log_3 (4-1)=1`

`log_3 3 = 1`

1 = 1
0