Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
689
Írja fel annak az egyenesnek az egyenletét,amely illeszkedik a (0;3) és a (4;-8) pontokra
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

Az egyenes általános egyenletébe behelyettesítjük a pontokat:

y = mx+b

`3=0*m+b` `rightarrow` b = 3

`-8 = 4*m+3`

4m = -11

m = `-11/4`

Az egyenes egyenlete tehát:

`y=-11/4*x+3`
1