Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számtani sorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
442
Egy számtani sorozat ötödik eleme 21,hatodik eleme 33. Határozza meg az első elemét és a differenciáját.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

`a_5` = 21 = `a_1+4d`

`a_6` = 33 = `a_1+5d`

`a_6-a_5` = 33-21 = 12 = d

`a_1+4*12` = 21

`a_1` = 21-48 = -27
0