Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
406
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`3^(x+2)+3^(x-1)=28`

`9*3^x`+`1/3*3^x` = 28 (összevonás, `3^x` kiemelése)

`28/3*3^x` = 28 /:`28/3`

`3^x` = 3

x = 1

Ell:

`3^(1+2)` + `3^(1-1)` = 28

27+1 = 28

1