Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szög

Főoldal » Középiskola » Matematika
400
Mekkora egy 1,8m magas fának az árnyéka,ha a Nap sugarai 29⁰45-nyi szögben érik a talajt? :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a = 1,8 m

`tan alpha` = `a/b`

b = `a/(tan alpha)` = `1.8/(tan 29°45')` = 3,15 m.
1