Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
635
Mekkorák a 10cm sugarú körbe rajzolt négyzet oldalai?(A négyzet csúcsai a körvonalon vannak)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A kör átmérője a négyzet átlója.

`a*root()(2)` = `2*r`

a = `20/root()(2)` = `10*root()(2)` `approx` 14,1 cm.
0