Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Adjon meg elemeivel egy tetszőleges számtani, illetve mértani sorozatot

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
647
Adjon meg elemeivel egy tetszőleges számtani, illetve mértani sorozatot
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Számtani:

`a_1` = 1

`a_2` = 2

`a_3` = 3

`a_n` = `a_(n-1)`+1

Mértani:

`a_1` = 2

`a_2` = 4

`a_3` = 8

`a_n` = `a_(n-1)*2`
1