Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat?

Főoldal » Középiskola » Matematika
371
Oldjuk meg a következő egyenletet a valós számok halmazán:
2 sin x x=-1
A III. negyed, IV. negyedet használjuk hozzá.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1


2sinx = -1

sin x = `-1/2`

`x_1` = -30 + `k*360` (330°)

`x_2` = `180+30+k*360` (210°) ; ahol `k in ZZ`
1