Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudnátok segíteni az alábbi kémia feladatban?

Főoldal » Középiskola » Kémia
690
Hány gramm szilárd anyagot (M = 44,0 g/mol) és vizet kell összekeverni 50,00 gramm
3,70 (n/n)%-os oldat készítéséhez?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, házi, oldat, egyetem, Sűrűség
1
Középiskola / Kémia

Válaszok

1

3,7 mol%-os az oldat:

100 mol oldatban van:

3,7 mol oldott anyag; ennek a tömege `3.7*44` = 162,8 g

100-3,7 = 96,3 mol víz; ennek a tömege: `96.3*18` = 1733,4 g.

Az oldat tömege 162,8+1733,4 = 1896,2 g

1896,2 g oldatban van 162,8 g oldott anyag

50 g oldatban van `50/1896.2*162.8` = 4,293 g oldott anyag és 50-4,293 = 45,707 g víz ; ezeket kell összekeverni az oldat elkészítéséhez.
3