Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szögfüggvények

Főoldal » Középiskola » Matematika
655
Aki esetleg érti az segitsen
Csatoltam képet !
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az elsőnél azt kell kihasználni, hogy sin(α)=sin(180°-α), esetünkben sin(130°)=sin(180°-130°)=sin(50°), tehát az összeget átírtuk sin²(50°)+cos²(50°) alakra, erről pedig tudjuk, hogy 1-gyel egyenlő.

A másodiknál az előbbi azonosságot használjuk, így kapjuk a sin(60°)-ot, erről pedig tudjuk, hogy √3/2 az értéke.

A harmadik szerintem el lett írva, mivel arra nem jön ki semmi "szép" eredmény.

Negyedik: sin(60°)=√3/2, cos(30°)=√3/2, ezek különbsége 0.

Ötös: cos(30°)=√3/2, cos(60°)=1/2, cos(150°) értéke ugyanaz, mint a cos(30°)-nak, annyi különbséggel, hogy annak ellentettje lesz, tehát -√3/2, így a végeredmény 1/2 lesz.

Utolsó: ugyanúgy, mint az első, a végeredmény 1 lesz.
0