Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat?

Főoldal » Középiskola » Matematika
479
A 2x+y=7 egyenletű egyenes hol metszi az x és y tengelyt? Ábrázoljuk őket a koordináta rendszerben!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Ahol metszik a tengelyt, azok a zérus helyek. Ott metszi az `x` tengelyt, ahol `y=0`, és ott metszi az `y` tengelyt, ahol `x=0`
1

Pontosabban: a zérushely, ahol az x tengelyt metszi, ahol az y tengelyt, az a zérusérték. És az ábra:
1