Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudja valaki a megoldását?

Főoldal » Középiskola » Matematika
570
Egy pontszerű fényforrásból kiinduló két fénysugár egyenletet
2x-8y-2=0 ill. 4x+y-21=0. Melyik pontban van a fényforrás?

Köszi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

I. 2x-8y-2 = 0

II. 4x+y-21 = 0

I. *2: 4x-16y-4 = 0

II. - I.:

17y = 17

y = 1

I. : 2x-8-2 = 0

2x = 10

x = 5

A keresett pont: (5;1).
0