Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vektor ábrázolás?

Főoldal » Középiskola » Matematika
460
Írjuk fel az A ( 3,5) B (0,1) pontokat összekötő felezőmerőlegesének egyenletét. Készítsünk ábrát (koordináta-tengely) és ábrázoljuk az A, B, F pontokat. Rajzoljuk fel az f egyenest. Írjuk fel az egyenes egyik normálvektorát. Az x tengelyt a C (5,5,0) pontban, az y tengelyt a D pontban ( 0;4125) metszi, ezt is ábrázoljuk.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Először megkeressük a felezőpontot:

`x_F=(x_A+x_B)/2` = `(3+0)/2` = 1,5

`y_F=(y_A+y_B)/2` = `(5+1)/2` = 3

F(1,5;3)

`vec(n)`: (3;4)

Ábra
1