Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számológép nélkül...

Főoldal » Középiskola » Matematika
457
....mi ennek a mente (és eredménye).?
lg 3gyök alatt100 és log8 4gyök alatt 512 (sajn.csak így tudom írni!)

Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`lgroot(3)(100)` = `lg(100^(1/3))` = `lg(10^(2*1/3))` = `2/3`

`log_8 (root(4)(512))` = `log_8 512^(1/4)` = `log_8 (2^(9*1/4))` = `log_8 (8^(9/(4*3)))` = `log_8 (8^(3/4))` = `3/4`
Módosítva: 5 éve
0