Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
410
Az alábbi kiinduló anyagból mennyi fémet állíthatunk elő? Feltételezve, hogy a redukciós eljárás 100%-osan működött.

1 kg AgNO3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`A_(Ag)` = 107,8 `g/(mol)`

`M_(AgNO_3)` = 169,8 `g/(mol)`

169,8 g ezüst-nitrátból 107,8 g ezüst állítható elő.

1000 g ezüst-nitrátból `1000/169.8*107.8` = 634,86 g ezüst állítható elő.
1