Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítenétek?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
618
Ágiék újra csempészték a f.szobájuk falait.A fürdőszoba 2x2 méter alapterületű,és a f.szobafalat 2 méter magasságig borították be csempelapokkal.Az ajtó mérete 1x2méter.Hány négyzetméter falat kellett Ágiéknak csempézniük??
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A falak 4 darab 2*2=4 m² területű négyzetek, ezek összterülete 4+4+4+4=16 m². Ebből lejön az ajtó területe, ami 1*2=2 m², tehát 14 m²-t borítottak csempével.
0